Μικτό ξεκίνημα για τις ευρωαγορές

Νευρικό το άνοιγμα το πρωί της Τρίτης για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες φαίνεται να αναζητούν κατεύθυνση στηριζόμενες περισσότερο σε εταιρικές ειδήσεις και λιγότερο στην τάση της Wall.

Μικτό το άνοιγμα για τις ευρωαγορές, οι οποίες φαίνεται να αναζητούν κατεύθυνση στηριζόμενες περισσότερο σε εταιρικές ειδήσεις και λιγότερο στην τάση της Wall.

Λίγο μετά το ξεκίνημα, ο λονδρέζικος FTSE βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος υποχωρώντας κατά 0,33% πέριξ των 4912,00 μονάδων, ενώ ο γερμανικός DAX αν και ξεκίνησε με υποχώρησ η 0,7%, ”γύρισε” γρήγορα στο +0,04% και τις 4591,16 μονάδες. Αντίστοιχα, θετικό πρόσημο έχει ο CAC 40 που κερδίζει 0,25% κοντά στις 4035,17 μονάδες.

Χαρακτηριστικές του νευρικού κλίματος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, οι δηλώσεις αναλυτών νωρίς το πρωί της Τρίτης, που τόνιζαν ”οι επενδυτές είναι ακόμη επιφυλακτικοί ως προς την ανάκαμψη”. Επισημαίνουν μάλιστα, ότι η σημερινή πορεία των χρηματιστηρίων θα είναι ”θέμα εταιρικών μεγεθών”.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι μετοχές επιχειρήσεων που σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο, όπως οι Wal-Mart Stories, L’ Oreal που κινήθηκαν ανοδικά χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Πτωτική αναμένεται η πορεία αφενός της Nokia, που ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει την κερδοφορία του β’ τριμήνου, και αφετέρου της GlaxoSmithkline, ύστερα μάλιστα από τα δημοσιεύματα της Wall Street Journal που κάνουν λόγο για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v