Σημαντική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Κέρδη καταγράφουν οι κυριότερες ευρωαγορές, εν μέσω πεποιθήσεων ότι τόσο η ΕΚΤ, όσο και η Bank Of England θα αφήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα. Σημαντικά είναι για Παρίσι και Λονδίνο τα οφέλη από την άνοδο των πετρελαϊκών εταιριών, ενώ αυξημένες ανακοινώθηκαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Απρίλιο.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς ισχυρή είναι η πεποίθηση ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και η Bank of England θα αφήσουν τα επιτόκια αμετάβλητα.

Πάνω από τις 5.000 μονάδες, στις 5.004 (+0,30%), βρέθηκε ξανά ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανακάμπτοντας από τα πρόσφατα χαμηλά οκταμήνου. Τις ανοδικές τάσεις υποστηρίζουν τα κέρδη σε μετοχές πετρελαϊκών (BP) και τηλεπικοινωνιακών εταιριών (Vodafone, BT).

Κέρδη χαρίζουν στο δείκτη CAC 40 οι μετοχές της TotalElfFina και της Carrefour, οδηγώντας τον στο +1,97% και τις 4.159 μονάδες, καθώς αρκετοί τίτλοι ακολούθησαν τις πρόσφατες πτωτικές τάσεις και κρίθηκαν υποτιμημένοι.

Κέρδη κατά 1,74% (στις 4.159 μονάδες) σημειώνει ο δείκτης DAX στο γερμανικό χρηματιστήριο, καθώς τόσο η SAP, όσο και η ανταγωνίστριά της Oracle, επέμειναν απρόσμενα στις προβλέψεις τους για το τρίμηνο. Εξάλλου αυξημένες κατά 2,3% ανακοινώθηκαν τον Απρίλιο οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες σε σχέση με το Μάρτιο, ενώ αύξηση της τάξης του 7%, καταγράφουν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v