Μερική ανάκτηση κερδών στην Ευρώπη (update)

Δεν κράτησαν για πολύ τα χαμόγελα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η προσπάθεια ανάκτησης κερδών αποδεικνύεται αδύναμη, με το δείκτη FTSE 100 να κινείται νευρικά στο -0,09%. Οι υπόλοιπες αγορές συνεχίζουν την προσπάθεια επανάκαμψης με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες και τις πετρελαϊκές μετοχές.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με το δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου, ωστόσο, να ”γυρίζει” νευρικά στο -0,09% ύστερα από μία ώρα συνεδρίασης, που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ”στηριχθεί” στη σταθερότερη απόδοση των δεικτών της Νέας Υόρκης και τη μικρή επανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας.

Μιάμισι ώρα μετά το άνοιγμα ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,09% ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,35% και προσεγγίζει τις 4095,71 μονάδες. Αντίστοιχα, και ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο +0,52% και τις 4648,69 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό που αναμένεται για σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι μια σταθερή πορεία προς τα πάνω, που θα οφείλεται σε επανατοποθετήσεις σε εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου, καθώς η Orange, η τρίτη σε μέγεθος –παγκοσμίως- κατασκευάστρια λογισμικού δήλωσε ότι οι προβλέψεις της για το επόμενο τρίμηνο συγκλίνουν με αυτές των αναλυτών.

Έτσι, ανοδικά κινούνται μετοχές εταιριών όπως οι SAP, Oracle, Cap Gemini, αλλά και η Deutsche Telecom που χθες άγγιξε νέα ”χαμηλά”. Ανοδικά κινούνται –ήδη από το άνοιγμα- μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών, καθώς ύστερα από τη χειρότερη μείωση εσόδων στην ιστορία τους, που σημειώθηκε το 2001, οι αναλυτές τόνισαν ότι ο κλάδος θα ανακάμψει κατά 3,1% εφέτος.

Παράλληλα, τονίζουν οι αναλυτές τα βλέμματα σήμερα θα είναι στραμμένα στην ΕΚΤ και την τράπεζα της Αγγλίας που συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα αυξομειώσουν τα επιτόκιά τους. Κατά πάσα πιθανότητα –βέβαια, και αυτό προσδίδει μια σταθερότητα στις αγορές- η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα, αλλά και η αντίστοιχη βρετανική δεν θα προβούν σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v