Δεν κράτησαν τα κέρδη DAX και CAC 40

Σε αντιστροφή των θετικών τάσεων που δημιούργησε η ανακοίνωση του PMI προχώρησαν πριν το τέλος της συνεδρίασης οι ευρωαγορές, καθώς αρνητική επίδραση άσκησαν οι πιέσεις στους κλάδους τεχνολογίας και αυτοκινήτων, αλλά και η πτωτική πορεία της Wall.

Με πτωτικές τάσεις κινήθηκαν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αφού τις ευεργετικές επιδράσεις από την ανακοίνωση του δείκτη μεταποιήσεων της ευρωζώνης αντικατέστησαν οι πιέσεις σε επιμέρους κλάδους και η ανησυχία για το πτωτικό άνοιγμα της Wall.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση (PMI) για την ευρωζώνη, το Μάιο αυξήθηκε στο 51,5 έναντι 50,7 τον Απρίλιο, προσεγγίζοντας το ”υψηλό” 15μήνου.

Στο Παρίσι, με απώλειες της τάξης του 1,11% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 στο επίπεδο των 4.227 μονάδων, εν μέσω απωλειών στον τεχνολογικό τομέα, όπου η STMicroelectronics τέθηκε επικεφαλής της υποχώρησης. Παράγοντας που, σύμφωνα με τους αναλυτές επέδρασε αρνητικά, ήταν η ανακοινωθείσα παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco.

Το 1,41% της αξίας του χάνει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (στις 4.750 μονάδες) καθώς έντονες ήταν οι πιέσεις από τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο οποίος ακολούθησε τη μετοχή της Volkswagen.

Η μετοχή της εταιρίας υποχωρούσε νωρίτερα κατά 2,3%, αφού ανακλήθηκαν 950.000 μοντέλα Lupo και Polo, τα οποία εμφάνισαν προβλήματα στα φρένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v