Αρνητικό άνοιγμα λόγω τεχνολογίας στην Ευρώπη

Αρνητικό το ξεκίνημα για τις κυριότερες ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες φαίνεται να ακολουθούν το πτωτικό κλίμα του Nasdaq την περασμένη Παρασκευή, ενώ κλειστό θα παραμείνει το χρηματιστήριο στο Λονδίνο για δύο ημέρες λόγω αργίας.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που δείχνουν επηρεασμένα από την πτωτική πορεία του Nasdaq την περασμένη Παρασκευή, ενώ κλειστό θα παραμείνει το LSE του Λονδίνου για δύο ημέρες λόγω αργίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, έτσι, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,48% στις 4795,23 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 χάνει περί το 0,60% πλησιάζοντας τις 4248,89 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, στην πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν για ακόμη μια φορά οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, το πιθανότερο ενδεχόμενο για τις οποίες είναι να κινηθούν καθοδικά, ύστερα και από την υποχώρησή τους στο Nasdaq την περασμένη Παρασκευή.

Μετοχές που θα προσδιορίσουν την τάση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές αυτές των Alcatel, France Telecom, Nokia, οι οποίες υποχώρησαν σημαντικά στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας.

Παράλληλα, κινητικότητα αναμένεται και στη μετοχή της γερμανικής εταιρίας τηλεφωνίας MobilCom, καθώς υπήρξαν φήμες ότι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αναμένεται να αποχωρήσουν, μετά την ανάληψη των γενικών καθηκόντων από την ηγεσία της France Telecom.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v