Ιστορικό χαμηλό για τη Deutsche Telekom

Διαφορετικά πρόσημα προκάλεσαν στις ευρωαγορές οι κλάδοι της τεχνολογίας, αλλά και των τηλεπικοινωνιών. Το ιστορικό χαμηλό άγγιξε η μετοχή της Deutsche Telekom (11,76 ευρώ), ενώ πιέσεις άσκησαν στο Λονδίνο τα αποτελέσματα της mm02.

Με διαφορετικά πρόσημα κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από τον τεχνολογικό, αλλά και από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος δέχτηκε κλυδωνισμούς μετά την απόφαση της UBS να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για τα κέρδη της Nokia.

Στο Λονδίνο, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης ο δείκτης FTSE 100 περιόρισε τις απώλειες που κατέγραφε λόγω των αποτελεσμάτων της mm02, για να κλείσει με μικρή άνοδο της τάξης του 0,17% στις 5.083 μονάδες.

Πτωτικά κατά 0,11% έκλεισε ο γαλλικός δείκτης, στο επίπεδο των 4.334 μονάδων, καθώς τα κέρδη στη μετοχή της France Telecom εξανεμίστηκαν από τις ανησυχίες για την κερδοφορία εταιριών, όπως η STMicroelectronics.

Η γαλλική τηλεπικοινωνιακή, η μετοχή της οποίας έκλεισε στο +2,7% ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να βρει άλλη λύση από το να ”απορροφήσει” το χρέος της γερμανικής εταίρου της, Mobilcom.

Απώλειες της τάξης του 0,63% (στις 4.887 μονάδες) εμφανίζει αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να αγγίζει το χαμηλό της όλων των εποχών (11,6 ευρώ) και αυτήν της MLP να χάνει περίπου 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v