Σε ”κόκκινο” έδαφος έκλεισε η Ευρώπη

Απώλειες προκάλεσαν στους κυριότερους ευρωπαϊκούς δείκτες πιέσεις σε κλάδους, όπως αυτός των τραπεζών και των ασφαλειών, τα αποτελέσματα της Vodafone, αλλά και το άσχημο ξεκίνημα της Wall Street.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι ευρωπαϊκές αγορές, υφιστάμενες κλαδικές πιέσεις από τράπεζες και ασφαλιστικές, αλλά και το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street.

Σε χαμηλό τριμήνου (5.074 μονάδες) έκλεισε ο δείκτης FTSE 100, έχοντας χάσει το 1,21% της αξίας του. Στόχος κερδοσκοπίας έγινε, όπως εκτιμούν αναλυτές η μετοχή της Vodafone, της οποίας τα αποτελέσματα περιείχαν ζημιές, μεγαλύτερες από κάθε άλλη τηλεπικοινωνιακή.

Η συγκεκριμένη μετοχή το πρωί της Τρίτης κατέγραφε ποσοστιαία άνοδο κατά περίπου 7%, καθώς οι επενδυτές εμφανιζόντουσαν ενθαρρυμένοι από την αύξηση στα έσοδα. Στην εξέλιξη της ημέρας οι πωλήσεις στον τίτλο αντικατέστησαν τις αγορές και η μετοχή μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής βρέθηκε 2,1% χαμηλότερα. Σημαντική πτώση εξάλλου κατέγραψε η μετοχή της Barclay’s, μετά την ανακοίνωσή της ότι αναμένει αυξημένο ύψος επισφαλειών.

Στο Παρίσι, το –μετά από καιρό- θετικό κλίμα για τη μετοχή της France Telecom αντικατέστησαν οι αμφίσημες ειδήσεις για τα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και οδήγησαν τον CAC 40 χαμηλότερα κατά 0,48%, στις 4.339 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 1,34%, στις 4.894 μονάδες, οδηγούν αυτή την ώρα τον DAX ασφαλιστικές μετοχές, όπως αυτές της Munich και της Allianz, ενώ πτώση καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom, εν μέσω επενδυτικής ανησυχίας για την ταραχώδη γενική συνέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v