Θετικό κλίμα στις ευρωαγορές

Συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά οι κυριότερες από τις ευρωαγορές, καθώς, όπως εκτιμάται, οι επιδράσεις από τη χθεσινή άνοδο στη Wall Street δεν έχουν ακόμη κοπάσει. Εξάλλου, αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ανακοινώθηκε το ΑΕΠ στη Μ. Βρετανία, ενώ στο +0,4% αυτό της Γαλλίας.

θετικό πρόσημο εμφανίζει αυτή την ώρα η Ευρώπη, εισπράττοντας την επίδραση της χθεσινής ανόδου του Wall, αλλά και αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές.

Ανοδικά κατά 0,13% (στις 5.181 μονάδες) κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE 100, καθώς παρατηρείται αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τηλεπικοινωνίες. Πιέσεις δέχτηκε νωρίτερα ο βρετανικός δείκτης, εν μέσω απογοήτευσης για το αμετάβλητο σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2001 ΑΕΠ, το οποίο ωστόσο κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1% σε ετήσια βάση.

Κέρδη κατά 0,32% καταγράφει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι (στις 4.353 μονάδες), καθώς ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο του 2002 διαμορφώθηκε στο +0,4%, έναντι συρρίκνωσης κατά 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο της τάξης του 0,5%.

Ανοδικά κινείται και ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στις 4.905 μονάδες (+0,54%), ενισχυμένος από τη χθεσινή θετική πορεία της Wall Street. Πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Preussag μετά την υποβάθμιση που δέχτηκε από την Morgan Stanley και την SSSB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v