Αρνητικό πρόσημο για τις ευρωαγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές, αφού πιέστηκαν από τις τηλεπικοινωνίες αλλά και τους νέους φόβους για τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Χαμηλότερα έκλεισαν ο χρηματοοικονομικός και ο πετρελαϊκός κλάδος στο Λονδίνο, ενώ το στίγμα της ημέρας δίνει για το DAX η πορεία της Deutsche Telekom.



Σε πτώση οδήγησαν τις ευρωπαϊκές αγορές εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και ανησυχίες για επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια κατά των ΗΠΑ.

Πτώση κατά 0,87% εμφάνισε ο δείκτης FTSE 100, στις 5.151 μονάδες, καθώς στις προειδοποιήσεις του FBI για κτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, προστέθηκε η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Πιέσεις δέχτηκαν οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και των πετρελαίων.

Την επίδρασή τους άσκησαν στο δείκτη CAC 40 τα άσχημα αποτελέσματα της Deutsche Telekom, αφού παρέσυραν καθοδικά τον κλάδο και προκάλεσαν στο γαλλικό δείκτη απώλειες κατά 1,66% (στις 4.326 μονάδες).

Απώλειες της τάξης του 1,54% (στις 4.907 μονάδες) καταγράφει αυτή την ώρα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης,, όπου σημαντική είναι η πτώση της Deutsche Telekom, της SAP, την τιμή στόχο της οποίας περιέκοψε η Goldman Sachs, αλλά και της Preussag, που έφτασε να χάνει το 7,6% της αξίας της.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v