Αρνητικά έκλεισε η Ευρώπη

Με αρνητικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαικά χρηματιστήρια λόγω της ”πίεσης” που δέχτηκαν από την πέραν του Ατλαντικού κεφαλαιαγορά αλλά και εταιρικά νέα. Στην Αγγλία μάλιστα ο FTSE-100 βρέηκε στο χαμηλότερο σημείο από τις 10 Μαίου.

Με οριακή κάθοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα μεγάλα ευρωπαικά χρηματιστήρια κυρίως λόγω της αρνητικής πορείας που καταγράφει στις ΗΠΑ ο δείκτης Nasdaq αλλά και από εταιρικά νέα.

Στην Αγγλική πρωτεύουσα ο δείκτης FTSE-100 κινήθηκε καθοδικά (απώλειες κατά 0,21%)για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση, κλείνοντας στο χαμηλότερο σημείο (5.197 μονάδες) από τις 10 Μαίου λόγω των πιέσεων που δέχτηκε από τη Wall αλλά και τις τραπεζικές μετοχές. Το τόνο έδωσε η Lloyds που απώλεσε το 1,1 της αξίας της αλλά και η HSBC με απώλειες 0,9%.

Εν τούτοις οι αναλυτές εκτιμούν πως στα τέλη του 2002 ο FTSE-100 θα διαμορφωθεί περί τις 5.800 μονάδες.

Στη Γαλλία ο Cac-40 ”έκλεισε” λίγο κάτω από τις 4.400 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες κατά 0,04% κυρίως λόγω των πιέσεων που δέχτηκαν οι τηλεπικοινωνιακές αλλά και οι εταιρίες τεχνολογίας. Τον τόνο έδωσε η μετοχή της Alcatel και της STMicroelectronics οι οποίες κατέγραψαν απώλειες κατά 2,39 και 2,20% αντίστοιχα.

Aπώλειες της τάξης του 0,07%,λίγο κάτω από τις 5.000 μονάδες, καταγράφει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX καθώς τα πρωινά κέρδη έδωσαν τη θέση τους σε απώλειες, λόγω του ”μούδιασματος” με το οποίο υποδέχθηκε το επενδυτικό κοινό την είδηση για την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ στο α΄τρίμηνο μόλις κατά 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v