Πτωτικά έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Με απώλειες κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, εν μέσω ρευστοποιήσεων και παρά την άνοδο που πυροδότησαν τα αποτελέσματα της Dell.

Πτωτικά κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χωρίς να καταφέρουν να αντλήσουν δυνάμεις από την ασαφή πορεία της Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έχασε το 0,58% της αξίας του και βρέθηκε στις 5.218 μονάδες, εν μέσω αποκόμισης κερδών από εταιρίες τηλεπικοινωνιών και λιανικής. Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος των τεχνολογικών μετοχών, ενισχυμένος από τα θετικά αποτελέσματα της Dell.

Με απώλειες της τάξης του 0,52% κινήθηκε και ο CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού, στις 4.442 μονάδες, καθώς, όπως επισημαίνουν αναλυτές, κατεγράφησαν ρευστοποιήσεις σε blue chips που στήριξαν το δείκτη την εβδομάδα που πέρασε.

Απώλειες κατά 0,30% σημειώνει αυτή την ώρα ο δείκτης DAX, στο επίπεδο των 5.032 μονάδων, με τη μετοχή της MLP να συνεχίζει τη ”βουτιά”, που ξεκίνησε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όταν υποχώρησε κατά 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v