Τεχνολογική άνοδος στην Ευρώπη

Ανοδικό το άνοιγμα της Παρασκευής –όπως άλλωστε αναμενόταν- για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αιχμή τις μετοχές εταιριών τεχνολογίας και ημιαγωγών.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως ανέμεναν και οι αναλυτές, με αιχμή τις εταιριών τεχνολογίας και ημιαγωγών.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE κερδίζει 0,22% και βρίσκεται πέριξ των 5259,80 μονάδων, και ο γαλλικός CAC 40 0,19% πέριξ των 4474,78 μονάδων. Μεγαλύτερη η άνοδος για τον DAX στο άνοιγμα, που κυμαίνεται στο +0,59% και τις 5077,26 μονάδες.

Αισιόδοξοι δείχνουν οι αναλυτές όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και τονίζουν ότι μοχλός ανόδου, παρά τις επιφυλάξεις αρκετών, θα καταστούν και σήμερα οι τεχνολογικές μετοχές με αιχμή την Infineon, την Alcatel, αλλά και τη Dell, τα αποτελέσματα της οποίας αποδείχθηκαν πολύ καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όσον αφορά την πορεία των συγκεκριμένων κλάδων, αναλυτές της Rothschild Asset Management, τόνιζαν χαρακτηριστικά ”στην αγορά φαίνεται ότι το ποτήρι μοιάζει περισσότερο μισογεμάτο, παρά μισοάδειο”. Κινητικότητα αναμένεται και για τις μετοχές εταιριών μικροτσίπ και ημιαγωγών με αιχμή την ASML.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v