Υψηλά κέρδη των ευρωαγορών για δεύτερη ημέρα

Νέα υψηλά επίπεδα γνώρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, διευρύνοντας τα κέρδη από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς τα τελευταία οικονομικά στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενίσχυσαν τις προσδοκίες για παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Με υψηλά κέρδη για άλλη μια ημέρα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μια παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Οι μετοχές των τηλεπικοινωνιών αλλά και των πετρελαϊκών εταιριών ήταν αυτές που έδειξαν το δρόμο της ανόδου στους δείκτες, ύστερα από τα κέρδη που κατέγραφε στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης η τιμή του μαύρου χρυσού.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη μικρότερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Εντυπωσιακά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών τηλεπικοινωνίας, με την Vodafone να κερδίζει 5,6%, την mmO2 να σημειώνει άνοδο περί το 6,2% και την Cable & Wireless να αυξάνει την τιμή της μετοχής της κατά 4,5%.

Υψηλά κέρδη γνώρισε και η γαλλική αγορά, με τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ να ενισχύουν τις προσδοκίες σχετικά με το ότι η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται αρκετά δυναμικά ώστε να ”τραβήξει” και τα εταιρικά κέρδη.

Εντυπωσιακή άνοδο κατά 6,4% κατέγραψε η κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel, ενώ ακολούθησαν και η μετοχή της Vivendi, η οποία σημείωσε κέρδη ύψους 5,23%, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων πώλησης του μεριδίου συμμετοχής στην BskyB. H France Telecom έκλεισε με άνοδο 2,3%.

Στη Φρανκφούρτη το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό την ώρα που έκλεισαν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, με την Deutsche Telekom να κερδίζει πάνω από 4%. Αντίστοιχα, κέρδη ύψους 3% κατέγραψε η Siemens ενώ κατά 6% αυξήθηκε η τιμή της μετοχής της Infineon Technologies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v