Το θετικό πρόσημο επιλέγουν οι ευρωαγορές

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στις ευρωαγορές, μετά το νευρικό ξεκίνημα, με αιχμή τις πετρελαϊκές μετοχές που ακολουθούν την αύξηση στην τιμή του μαύρου χρυσού, αλλά και τους τεχνολογικούς τίτλους, που αναθάρρησαν μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο του Nasdaq.

Ανοδικές τάσεις διαμορφώνονται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά το νευρικό τους ξεκίνημα.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες ακολουθούν την άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού, αλλά και τεχνολογικές μετοχές που άντλησαν αισιοδοξία από τη χθεσινή πορεία του Nasdaq.

Μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 κερδίζει 0,23% στις 5.216 μονάδες. Ο DAX κινείται στις 5.012 μονάδες και το +0,74%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,99% πέριξ των 4.418 μονάδων, παρά την ανακοίνωση για αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0,5% τον Απρίλιο, από 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ”αισιοδοξία της τελευταίας στιγμής” όπως δήλωναν το πρωί οι αναλυτές αναφερόμενοι στο κλείσιμο της Wall θα δώσει ώθηση και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, που αναμένεται να ενισχυθούν από τους τεχνολογικούς κλάδους, για τους οποίους έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον.

Το κλίμα αναμένεται να επηρεάσει και η ανακοίνωση για το δείκτη λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v