Νευρικά κινούνται οι ευρωαγορές

Τη θετική εικόνα που εμφάνιζαν στο άνοιγμα φαίνεται να αντικαθιστούν με νευρικότητα οι ευρωπαϊκές αγορές. Ανοδικά διατηρείται ο τεχνολογικός κλάδος, ενώ πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες. Θετική ημέρα αναμένεται για τις πετρελαϊκές μετοχές, οι οποίες αναμένεται να ακολουθήσουν την άνοδο της τιμής του μαύρου χρυσού.

Τα χθεσινά κέρδη, φαίνεται να εαφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λίγο μετά το ξεκίνημα των συνεδριάσεων της Τρίτης, προϊδεάζοντας για μια νευρική συνεδρίαση. Η υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών έρχεται για την ώρα αντιμέτωπη με την άνοδο στις πετρελαϊκές.

Μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 χάνει 0,15% στις 5212,50 μονάδες, ο DAX κινείται στις μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταράφει απώλειες της τάξης του πέριξ των μονάδων, όπως εκτιμάται, λόγω της ανακοίνωσης για αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 0,5% τον Απρίλιο, από 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ”αισιοδοξία της τελευταίας στιγμής” όπως δήλωναν το πρωί οι αναλυτές αναφερόμενοι στο κλείσιμο της Wall θα δώσει ώθηση και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, που αναμένεται να ενισχυθούν από τους τεχνολογικούς κλάδους, για τους οποίους έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον.

Μετοχές που θα καθορίσουν το κλίμα, αυτές των ASML Holding, Infineon Technologies και Applied Materials Inc., που τα πήγαν αρκετά καλά χθες στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, ανοδικά κινούνται οι πετρελαϊκές μετοχές με αιχμή την BP, μετά την άνοδο τυης τιμής του brent.

Το κλίμα αναμένεται να επηρεάσει και η ανακοίνωση για το δείκτη λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v