Οι τράπεζες ”πιέζουν” την Ευρώπη

Οι τράπεζες είναι αυτές που προκαλούν την αναστροφή του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Lloyds και Standard Chartered από το διεθνή οίκο UBS Warburg. Θετικά κινούνται οι τηλεπικοινωνίες.

Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Lloyds και Standard Chartered από τον ελβετικό οίκο UBS Warburg οδηγούν σε αρνητική πορεία τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, που με τη σειρά τους ανέστρεψαν το κλίμα των αγορών.

Η Lloyds, η πέμπτη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα, υποχωρεί κατά 1,5% ενώ και η Standard Chartered καταγράφει απώλειες περί το 1,6%, ύστερα από τις ανησυχίες που εξέφρασε η UBS σχετικά με το εάν οι τιμές των μετοχών τους αντανακλούν τις προοπτικές της κερδοφορίας τους.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα προσπαθεί να διατηρήσει η Telefonica, η μεγαλύτερη ισπανική εταιρία, ύστερα από την ανακοίνωση συγχώνευσης των δραστηριοτήτων media της Ισπανίας με την αντίστοιχη μονάδα της Vivendi Universal.

Άνοδο καταγράφει και η μετοχή της Vodafone, κατά 2,8%, διευρύνοντας τα κέρδη της από την προηγούμενη συνεδρίαση, όπου είχε αυξηθεί κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v