Τηλεπικοινωνιακή άνοδος στην Ευρώπη

Η ανάκαμψη των μετοχών των τηλεπικοινωνιών και του τεχνολογικού κλάδου οδηγούν σε άνοδο στις ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα και από τα χθεσινοβραδινά θετικά αποτελέσματα της Cisco Systems.

Σημαντικά κέρδη συνεχίζουν να καταγράφουν οι ευρωαγορές, με οδηγούς κυρίως τις μετοχές των εταιριών τηλεπικοινωνίας αλλά και αυτές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα και από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Cisco.

Καταλυτική μπορεί να θεωρηθεί η επίδραση των αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης εταιρίας εξοπλισμού Διαδικτύου στις αγορές, η οποία οδηγεί σε ανοδική τροχιά και τις υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού τομέα.

Στο Λονδίνο το κλίμα ενισχύεται από τα κέρδη των ARM Holdings και Sage κατά 3,3%. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές της Psion, οι οποίες έχουν εκτιναχθεί κατά 10,9%.

Ανοδικά κινούνται και οι τηλεπικοινωνίες, με την Vodafone να κερδίζει 5,8% και την mmO2 να σημειώνει κέρδη άνω του 10%. θετικό ήταν το κλίμα και στις φαρμακοβιομηχανίες, με την AstraZeneca να κερδίζει 1,9% και την GlaxoSmithKline να καταγράφει άνοδο περί το 1,6%.

Στη γαλλική αγορά εξίσου ανοδικό είναι το κλίμα, με την Alcatel να οδηγεί τα κέρδη του CAC 40, σημειώνοντας άνοδο υψηλότερη των 5 ποσοστιαίων μονάδων. Κέρδη κατά 4% καταγράφει και ο τίτλος της France Telecom.

Αντίθετα, πτωτική τροχιά ακολουθεί η Vivendi Environnement ύστερα από τη χθεσινή ανακοίνωση εξαγοράς της SouthernWater αλλά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poor’s.

Στη Φρανκφούρτη, εξίσου ισχυρά είναι και τα κέρδη του DAX, με τις μετοχές των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογικών εταιριών να καταγράφουν σημαντική άνοδο. Κατά 3,83% ενισχύεται η Deutsche Telekom, ενώ άνοδο κατά 3,28% παρουσιάζει και η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v