Νέες απώλειες για τις ευρωαγορές

Οι μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου αλλά και οι τίτλοι των τηλεπικοινωνιακών εταιριών ήταν αυτοί που οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες τους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης στις ευρωπαϊκές αγορές, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας των μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου αλλά και αυτών των εταιριών τηλεπικοινωνίας.

Η υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντονα πτωτικών τάσεων στις μετοχές του κλάδου. Ακολούθησαν τόσο οι τίτλοι των τηλεπικοινωνιών, όσο και των τραπεζών, κυρίως λόγω των νέων ανησυχιών σχετικά με τις προοπτικές ανάκαμψης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες υψηλότερες του 1,5%, διαμορφούμενος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων. Πτώση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες κατέγραψαν οι μετοχές της BP αλλά και της Shell.

Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών κυριάρχησε η μετοχή του κολοσσού Vodafone, με τη μετοχή της εταιρίας να υποχωρεί κατά 2,8%. Η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως μέχρι στιγμής έχει χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας της.

Αντίστοιχο ήταν το κλίμα και στη γαλλική αγορά, με τον CAC 40 να διαμορφώνεται και αυτός στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα εβδομάδων, ύστερα από τις σοβαρές απώλειες των μετοχών της France Telecom και της Vivendi Universal.

Την ίδια στιγμή, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραφε οριακές απώλειες κατά 0,3%, δεχόμενος κυρίως την ευεργετική επίδραση των μετοχών της κατασκευάστριας εταιρίας επεξεργαστών, Infineon, η οποία παρουσίασε άνοδο κατά 5,55%, περιορίζοντας και τις απώλειες του δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v