Η Deutsche Telekom πιέζει τον DAX

Με απώλειες συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης (λόγω Deutsche Telekom) και του Παρισιού (υποχώρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης), ενώ ανοδικά κινείται το Λονδίνο.

Μικτή παρουσιάζεται η εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές, αλλάζοντας άρδην τοπίο σε σχέση με το άνοιγμα, καθώς μόνο η αγορά του Λονδίνου διατηρεί το θετικό πρόσημο, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι έχουν ”γυρίσει” αρνητικά.

Ενώ το LSE διατηρεί τα πρωινά κέρδη του, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,63% πέριξ των 5175,60 μονάδων, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,70% στις 5005,73 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,16% πέριξ των 4455,55 μονάδων.

Όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι αγορές εξανέμισαν τα πρωινά κέρδη τους η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. Στη Φρανκφούρτη, αρνητική επιρροή αποτελεί η υποχώρηση των μετοχών τεχνολογίας και κυρίως των Deutsche Telekom και SAP, με τους αναλυτές να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην ανοδική πορεία της Epcos, της γερμανικής παραγωγού ηλεκτρονικού υλικού, η οποία ανακοίνωσε καλά αποτελέσματα τριμήνου.

Στη Γαλλία, το αρνητικό σκηνικό οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην ανακοίνωση για υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο στο –18 από –15 τον περασμένο μήνα, ο οποίος απογοήτευσε την αγορά που ανέμενε να παραμείνει ο δείκτης αμετάβλητος στα επίπεδα Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v