Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές

Ανοδικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Μ. Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα και από τη χθεσινή καλή πορεία της Wall, αλλά και από εταιρικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Με τάσεις ανόδου ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Μ. Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα και από τη χθεσινή καλή πορεία της Wall, αλλά και από εταιρικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE κερδίζει 0,51% και κινείται πέριξ των 5151,70 μονάδων, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος βρίσκεται στο +0,34% και τις 5058,49 μονάδες. Και στη Γαλλία ανάλογο κλίμα με τον CAC 40 στο +0,26% και τις 4472,15 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ώθηση στις αγορές αναμένεται να δώσουν τα καλά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών Bayerische Motoren Werke AG και DaimlerChrysler και BMW οι οποίες ανακοίνωσαν αύξηση των πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθεί και η μετοχή της εταιρίας συσκευασίας Jefferson Smurfit Group (που κέρδισε χθες 9%), καθώς ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για μεγάλη εξαγορά. Παράλληλα, καλά αποτελέσματα αναμένονται σήμερα από τις επίσημες ανακοινώσεις τριμήνου εκ μέρους εταιριών όπως οι Shell Transport & Trading και Royal Dutch Petroleum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v