Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας επηρεασμένες κυρίως από τα δυσμενή αποτελέσματα των τραπεζών, την ανησυχία για την πορεία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου αλλά και από τη νευρική πορεία της Wall Street.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη συνεδρίαση της Δευτέρας, απογοητευμένες από τα δυσμενή αποτελέσματα των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, αλλά και από τη νευρική πορεία της Wall Street.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,10% και διαμορφώθηκε στις 5.153 μονάδες, με το χαμηλό τζίρο να αποδιοργανώνει τους χρηματιστές και να αποδίδεται στην επικείμενη αργία της πρωτομαγιάς.

Στο Παρίσι, πτωτικά κατά 0,51% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 (στις 4.430 μονάδες), με αιχμές της κάμψης τις μετοχές της Alcatel και της διαφημιστικής Havas, για την οποία έδαφος κερδίζουν οι φήμες ότι προτίθεται να προβεί σε εξαγορά.

Απώλειες εμφανίζει αυτή την ώρα και το γερμανικό χρηματιστήριο με το δείκτη DAX να υποχωρεί κατά 0,20%, στο επίπεδο των 4.990 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v