O Ifo ”ρίχνει” τις ευρωαγορές

Κατακόρυφη πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η απροσδόκητη υποχώρηση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία έσπειρε νέες ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Υψηλές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποχώρησης του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, που ενέτεινε τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της οικονομίας των 12.

Οι απώλειες των δεικτών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, στις περιπτώσεις το Παρισιού και της Φρανκφούρτης αγγίζουν και το 2,5%, ενώ στο Λονδίνο η πτώση είναι της τάξης του 1,80%.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων, με οδηγό τις μετοχές των τεχνολογικών εταιριών αλλά και τις μεγάλες απώλειες της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca μετά την ανακοίνωση της καθυστέρησης παρουσίασης ενός φαρμάκου στην αγορά.

Απώλειες καταγράφουν και οι ασφάλειες καθώς η αύξηση της τάξης του 10% των πωλήσεων της CGNU επισκιάστηκε από τα φτωχά αποτέλεσμα των νέων δραστηριοτήτων της εταιρίας.

Στη Γαλλία το πτωτικό κλίμα επιτείνουν οι απώλειες ύψους 3,8% των μετοχών της τεχνολογικής Cap Gemini, η οποία απογοήτευσε τους επενδυτές με τα τριμηνιαία αποτελέσματά της. Ακολουθούν η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών STMicroelectronis με πτώση 2,7% και η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Orange με απώλειες 3,8%.

Στη Γερμανία η ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης λειτούργησε σα καταλύτης στην αγορά, με το δείκτη DAX να σημειώνει υψηλές απώλειες. Αντίθετα, άνοδο κατά 4,5% καταγράφουν οι μετοχές της Siemens.

Πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι μετοχές των ασφαλιστικών εταιριών, με την Allianz να χάνει 1,43% και την Munich Re να υποχωρεί κατά 1,70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v