Χαμόγελα στο άνοιγμα για την Ευρώπη

Ανοδικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για νευρική τάση, καθώς φαίνεται ότι επηρεάζονται θετικά από την αλλαγή σκηνικού στις μετοχές τεχνολογίας.

Με τάσεις ανόδου ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών για νευρική τάση, καθώς φαίνεται ότι επηρεάζονται θετικά από την αλλαγή σκηνικού στις μετοχές τεχνολογίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 βρισκόταν στο +0,24% και τις 5234,00 μονάδες, ενώ ανάλογη (+0,46%) η πορεία του γερμανικού DAX, ο οποίος προσέγγιζε τις 5228,46 μονάδες. Και στη Γαλλία, ανοδικές τάσεις κατά 0,18% πέριξ των 4567,62 μονάδων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι μετοχές του κλάδου των μικροεπεξεργαστών και οι συγγενείς τεχνολογικοί κλάδοι, αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, ύστερα από την ανακοίνωση των Infineon Technologies και STMicroelectronics για καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις τους ότι ο κλάδος εξέρχεται της κρίσης.

Αντίθετα, καθοδικά αναμένεται να κινηθούν μετοχές εταιριών όπως της χημικής βιομηχανίας Syngenta, λιανικού εμπορίου Pinault-Printemps-Redoute και η αεροναυπηγική κοινοπραξία Dassault Systemes, οι οποίες ανακοίνωσαν μειωμένα εταιρικά αποτελέσματα σε σχέση με το τι ανέμενε η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v