Αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη λόγω Ericsson

Με πτωτικές τάσεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς επηρεάζονται αρνητικά από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Ericsson.

Πτωτικά, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, που δείχνουν να επηρεάζονται αρνητικά από τα οικονομικά αποτελέσματα και τις προβλέψεις της Ericsson.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,21% στις 5235,50 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX χάνει 0,26% πλησιάζοντας τις 5270,91 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του γαλλικού CAC 40 ο οποίος καταγράφει απώλειες 0,42% στις 4587,16 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι μετοχές εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία επηρεασμένες από την Ericsson, η οποία ανακοίνωσε απώλειες κερδών το α’ τρίμηνο και διατύπωσε αρνητικές προβλέψεις για το υπόλοιπο της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Οι Ευρωπαίοι αναλυτές δηλώνουν πλέον πεπεισμένοι ότι η ”κρίση” της ”νέας τεχνολογίας” δεν έχει ακόμη κάνει τον κύκλο της. Οι μετοχές που αναμένεται να κρίνουν τη διαμόρφωση κλίματος σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι οι Vivendi και Zurich Financial Services που ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά, ενώ νευρική αναμένεται η πορεία της Nokia, της Alcatel και της Quest.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v