Σε τεχνολογικούς ”δρόμους” κινήθηκαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη από τον τεχνολογικό κλάδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής Λονδίνο και Παρίσι, ακολουθώντας την αναβάθμιση της μετοχής της Microsoft. Πιέσεις και κλυδωνισμούς από την αγορά εργασίας καταγράφει ο γερμανικός DAX.

Στο Λονδίνο και το Παρίσι, επιλεγμένες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου συγκέντρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον, ακολουθώντας την μετοχή της Microsoftκαι υπερκέρασαν την αδυναμία των τηλεπικοινωνιακών τίτλων που ακολούθησαν τα δυσμενή αποτελέσματα της Nokia.

Εξάλλου, η υποβάθμιση της Qwest από μερίδα αναλυτών, ως συνέπεια των αδύναμων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο, αναζωπύρωσε τις πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο και μετέτρεψε πριν το τέλος της συνεδρίασης το πρόσημο του DAX σε αρνητικό.

Θετική επίδραση άσκησαν σύμφωνα με τους αναλυτές τα στοιχεία του Ιανουαρίου σχετικά με το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης, όπου καταγράφηκε πλεόνασμα κατά 1 δισ. ευρώ, αφού οι εξαγωγές ξεπέρασαν τις εισαγωγές κατά 4,1 δισ. ευρώ.

Ο FTSE 100 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση της Παρασκευής αυξημένος κατά 0,27%, στο επίπεδο των 5.243 μονάδων, ενώ ανοδικά κατά 0,38% κινήθηκε και ο CAC 40, στο επίπεδο των 4.606 μονάδων.

Τους κλυδωνισμούς της αγοράς εργασίας δέχτηκε νωρίτερα το γερμανικό χρηματιστήριο, καθώς σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις ανάμεσα στο συνδικάτο IG Metal και τους γερμανούς εργοδότες. Ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης βρίσκεται αυτή την ώρα στο επίπεδο των 5.269 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v