Vivendi: Περίοδο κρίσης διέρχεται η εταιρία

Ο επόμενος που θα φύγει από την Vivendi αναμένεται να είναι ο διευθύνων της σύμβουλος, Ζαν Μαρί Μεσσιέ, εκτός και αν κατορθώσει να πείσει τους μετόχους για την επιστροφή της εταιρίας στην κερδοφορία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών.

Vivendi: Περίοδο κρίσης διέρχεται η εταιρία
Ο επόμενος που θα δει το δρόμο της εξόδου αναμένεται να είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Vivendi Universal, Ζαν Μαρί Μεσιέ, εάν δεν κατορθώσει να πείσει τους μετόχους για την επιστροφή της εταιρίας στην κερδοφορία.

Οι παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι είναι αρκετοί αυτοί που θα χαρούν με την αποχώρηση του Μεσιέ, ο οποίος δεν αποτελεί κάτι σημαντικό για την Vivendi πλέον.

Ο Μεσιέ απέλυσε τον διευθυντή της Groupe Canal Plus, κατηγορώντας τον ότι δεν κατόρθωσε να μεταστρέψει το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί στην εταιρία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι επενδυτές από την πλευρά τους ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει και ο Μεσιέ, ο οποίος πλήρωσε 9 δις. δολάρια το 2000 προκειμένου να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν υπέρογκα χρέη.

Ο πρώην τραπεζίτης της Lazard, διέθεσε περί τα 100 δις. δολάρια σε εξαγορές, προκειμένου να μεταστρέψει μια εταιρία διαχείρισης νερού σε μια ανταγωνιστική της AOL Time Warner. Η προσπάθεια αυτή ωστόσο ”φούσκωσε” τα χρέη της εταιρίας στα 29 δισ. δολάρια και οδήγησε στην καταγραφή απωλειών ρεκόρ για το 2001.

Ο Μεσιέ δεν έχει ακόμη πολύ χρόνο ζωής εταιρία, εκτιμούν οι αναλυτές, καθώς η πραγματικότητα είναι ότι ”έχει κάνει λάθη, δημιουργώντας έναν εταιρικό Φρανκεστάιν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v