H Nokia πιέζει τις ευρωαγορές

Η μειωμένη κερδοφορία της Nokia, αλλά και η αναθεώρηση των προβλέψεων για το 2002 προς τα κάτω εξέπληξε τους αναλυτές και αντέστρεψε αρνητικά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές., συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου.

Άλλαξε άρδην το κλίμα στις ευρωαγορές, ύστερα από τα αρνητικά αποτελέσματα αλλά και εκτιμήσεις της Nokia με τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να υποχωρούν οριακά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν έκπληκτοι το γεγονός ότι η Nokia αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις για τις πωλήσεις του έτους. Το γεγονός μάλιστα ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται από την κορυφαία εταιρία του κλάδου, εντείνει ακόμη περισσότερο αρνητικό το κλίμα και για τις υπόλοιπες εταιρίες.

Στο Λονδίνο οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών κινούνται πτωτικά, με αυτή της Vodafone να υποχωρεί περί το 3,5% και τη mmO2 να καταγράφει απώλειες ύψους 3,9%. Αρνητικό είναι το κλίμα και στην τεχνολογία, με την ARM Holding και τη Logica να σημειώνουν πτώση κατά 4,1% και 3,5% αντίστοιχα.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στη γερμανική αγορά, με τον DAX να αποχαιρετά μέχρι στιγμής τα αρχικά του κέρδη, τόσο εξαιτίας της ανακοίνωσης της Nokia όσο και των αντίστοιχων αρνητικών αποτελεσμάτων της SAP.

Στο Παρίσι η πτώση της Alcatel είναι αυτή που καθοδηγεί το κλίμα, με την κατασκευάστρια εταιρία κινητών τηλεφώνων να σημειώνει πτώση υψηλότερη του 3%, μετά την αρνητική ανακοίνωση της κορυφαίας ανταγωνιστικής της Nokia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v