Χαμηλότερα οδήγησε την Ευρώπη η Wall

Χαμηλότερα από τα επίπεδα που κατέγραφαν νωρίτερα έκλεισαν τελικά οι ευρωαγορές, λόγω κυρίως του αρνητικού ξεκινήματος της Wall, των δηλώσεων Γκρίνσπαν, αλλά και εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων.

Υποχώρηση από τα υψηλά που εμφάνιζαν σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραψαν οι δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων και από τις δύο ακτές του Ατλαντικού και άσχημου ξεκινήματος στη Wall Street.

Επίδραση στη συνεδρίαση είχαν και οι δηλώσεις Γκρίνσπαν περί ενδεχόμενου ”πλήγματος στην ανάκαμψη” στην περίπτωση που οι τιμές της ενέργειας διατηρηθούν υψηλές.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.263 μονάδες καταγράφοντας οριακά κέρδη της τάξης του 0,08%, αφού το περιεχόμενο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα εκτιμήθηκε ως αμφίσημο.

Στο Παρίσι ο γαλλικός δείκτης, μετέτρεψε τελικά το πρόσημό του σε αρνητικό και έκλεισε στις 4.597 μονάδες και το -0,03%, αφού η France Telecom ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαπολύσει πρόταση εξαγοράς της γερμανικής Mobilcom.

Η υπερχρεωμένη τηλεπικοινωνιακή απασχολεί εδώ και μήνες τους επενδυτές, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα καταφέρει να αντοποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Με υποχώρηση κατά 0,50% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο επίπεδο των 5.317 μονάδων. Όπως αναφέρουν αναλυτές, ”Θύμα” ρευστοποιήσεων και αποκομιδής κερδών έγινε η μετοχή της SAP, της οποίας τα αποτελέσματα ανακοινώνονται την Πέμπτη και αναμένονται θετικά

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v