Χαμόγελα στο άνοιγμα για την Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ανοδική πορεία ύστερα από τις καλές ειδήσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για ανοδική πορεία ύστερα από τις καλές ειδήσεις για την παγκόσμια οικονομία.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,30% πέριξ των 5275,70 μονάδων. Ανάλογη η πορεία του DAX ο οποίος βρίσκεται στο +0,36% και τις 5363,14 μονάδες, αλλά και ο γαλλικός CAC 40 που κινείται ανοδικά κατά 0,77% πλησιάζοντας τις 4634,06 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ύστερα από τα καλά νέα για την οικονομική πορεία ΗΠΑ και ΕΕ και το μίνι χθεσινό ράλι στη Wall Street, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν θετική πορεία στις σημερινές συνεδριάσεις, τάση που θα ενισχυθεί και από επιμέρους εταιρικά νέα.

”Μοχλός” για την άνοδο, η πορεία των μετοχών της Infineon Technologies και της Intel, οι οποίες ανακοίνωσαν κέρδη για το α’ τρίμηνο του έτους και αυξημένες πωλήσεις, ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο. Κινητικότητα αναμένουν οι αναλυτές και για τις τραπεζικές μετοχές, κυρίως λόγω των ανακοινώσεων μεγεθών εντός της ημέρας από J.P Morgan Chase & Co και Merrill Lynch.

”Τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται για την πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων”, τόνιζε αναλυτής νωρίς το πρωί καθώς ”τα μέτρα που έλαβαν οι επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση του τελευταίου εξαμήνου φαίνεται να αποδίδουν”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v