Κράτησαν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές

Μέχρι το κλείσιμο διατηρήθηκε το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έδειχναν να σημεία σύγχισης από τη νευρικότητα στη Wall Street, με τις τράπεζες και τις μετοχές της παλαιάς οικονομίας να επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς κατόρθωσαν να αντισταθούν στο νευρικό κλίμα που επικρατούσε την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την κερδοφορία των εταιριών, για αυτό και στρέφονται σε μετοχές που έχουν αποδείξει ότι παρουσιάζουν σταθερή πορεία.

Στην αγορά του Λονδίνου, που έκλεισε με κέρδη 0,46%, σθεναρά σημάδια αντίστασης επέδειξε ο τραπεζικός κλάδος, με την HBOS να σημειώνει άνοδο κατά 3,2% και την Lloyds να κερδίζει 2,9%.

Στη γαλλική αγορά κυριάρχησε το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Vivendi Universal, τα κέρδη της οποίας οδήγησαν το δείκτη CAC 40 να κλείσει με άνοδο 0,60%, αν και τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ περιόρισαν κάπως την άνοδο του δείκτη.

Την ώρα που έκλειναν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX της Φρανκφούρτης δοκιμαζόταν μεταξύ των δύο προσήμων, με τη μετοχή της Deutsche Post να ακολουθεί έντονη πτωτική πορεία, εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τις προοπτικές της μονάδας αλληλογραφίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v