Εύθραυστη άνοδος στην Ευρώπη

Άλλαξε θετικά το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των καλών επιδόσεων των μετοχών των φαρμακευτικών εταιριών. Οι αναλυτές ωστόσο κάνουν λόγο για εύθραυστα κέρδη.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας την καλή πορεία των φαρμακευτικών εταιριών, παρά το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει πτωτικά, ενώ επιφυλακτικοί παραμένουν οι αναλυτές κάνοντας λόγο για εύθραυστα κέρδη.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,20% και τις 5190,20 μονάδες, ενώ θετικά κινείται και ο DAX κατά 0,42% στις 5191,89 μονάδες. Θετικά στις 4472,34 μονάδες (δηλαδή στο +0,19) έχει γυρίσει και ο γαλλικός CAC 40.

Θετική επίδραση στους ευρωπαϊκούς δείκτες είχε η ανακοίνωση για αυξημένη κερδοφορία α’ τριμήνου της εταιρίας βιοτεχνολογίας Genentech Inc. αλλά και η αναβάθμιση της AstraZeneca από τη Goldman Sachs, ενώ συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone, Nokia, γεγονός που ανησυχεί τους αναλυτές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η άνοδος παρά τα κέρδη των φαρμακευτικών και την καλή πορεία του κολοσσού λιανικού εμπορίου Marks & Spencer, είναι ”εύθραυστη”, καθώς οι απώλειες στις μετοχές κινητής και γενικότερα υψηλής τεχνολογίας, τείνουν να ”επισκιάσουν το καλό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v