Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, ωθούμενοι από τα θετικά τραπεζικά νέα και τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι σημαντικότεροι ευρωπαικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ”ωθούμενοι” από την χθεσινή ανοδική πορεία του Nasdaq, αλλά και την άνοδο των τηλεπικοινωνιακών και τραπεζικών κλάδων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE-100 καταγράφει οριακή άνοδο ύψους 0,17% κινούμενος στις 5.186 μονάδες, γεγονός που ερμηνεύεται από την άνοδο του τηλεπικοινωνιακού και τραπεζικού κλάδου στη γηραιά Αλβιώνα αλλά και τα θετικά νέα της Compaq από τις ΗΠΑ.

Ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,85% στις4.468 μονάδες επηρεασμένος θετικά από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και την άνοδο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στη Γαλλία.

Τα θετικά στοιχεία που ανακοίνωσαν οι γερμανικές τράπεζες Deutsche bank και Commezbank ωθούν ανοδικά το δείκτη DΑΧ κατά 0,34% στις 5.197 μονάδες ενώ, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, τα γεγονότα στη Μ. Ανατολή φαίνεται πως επιδρούν θετικά και στο γερμανικό χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v