Με οριακά κέρδη ξεκίνησε η Ευρώπη

Με οριακά ανοδικές τάσεις ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την ανοδική πορεία της Wall, ωστόσο οι αναλυτές κάνουν λόγο για εύθραυστα κέρδη.

Οριακά ανοδικά ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την ανοδική πορεία της Wall, ωστόσο οι αναλυτές κάνουν λόγο για εύθραυστα κέρδη.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 του Λονδίνου κερδίζει 0,08% και βρίσκεται στις 5.214,00 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του DAX, που βρίσκεται στο +0,11% και τις 5.230,96 μονάδες, αλλά και του γαλλικού CAC 40, ο οποίος κερδίζει μόλις 0,01%, στις 4.538,93 μονάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”εύθραυστα” κέρδη και προβλέπουν νευρική πορεία εν γένει, καθώς τονίζουν ότι οι επενδυτές ανησυχούν για την έκβαση των πραγμάτων στη Μ. Ανατολή και δεν έχουν καθησυχαστεί από την παρέμβαση Μπους.

Ο κλάδος που εκτιμούν ότι θα δεχθεί πιέσεις είναι αυτός των εταιριών πετρελαίου, καθώς υποχώρησε η τιμή του, αλλά και οι τηλεπικοινωνίες δεν αναμένεται να κερδίσουν αρκετό από το χαμένο έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v