Μ. Ανατολή και Wall παρασύρουν την Ευρώπη

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επηρεασμένες αρνητικά από την κακή χθεσινοβραδινή πορεία της Wall, αλλά και το γενικότερο επισφαλές κλίμα λόγω της αναταραχής στη Μ. Ανατολή.

Το αρνητικό χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall, αλλά και το γενικότερο επισφαλές κλίμα λόγω της αναταραχής στη Μ. Ανατολή, φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, οι οποίες ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης με αρνητικό πρόσημο.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,08%, στις 5.247,40 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του γενικού δείκτη DAX της Φρανκφούρτης, ο οποίος χάνει 0,29% της αξίας του πέριξ των 5.295,84 μονάδων, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,14% και βρίσκεται στις 4.619,72 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος –που πλήττεται από τις αρχές του 2002- αναμένεται να δεχθεί πιέσεις και κατά τις σημερινές συνεδριάσεις, ειδικά μετά την καταπόντιση κατά 3,13% του αμερικανικού Nasdaq χθες.

Μετοχές-”κλειδιά” είναι αυτές της SAP, της Infineon και της Nokia, οι οποίες ακολούθησαν έντονα πτωτική πορεία κατά τη χθεσινή ημέρα στη Wall, ενώ ανοδικά εκτιμάται ότι θα κινηθούν –ήδη κερδίζουν στο άνοιγμα- οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου, BP και Shell (που κινήθηκε ανοδικά και χθες μετά την ανακοίνωσή της για εξαγορά της βρετανικής Enterprise Oil).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v