Ανοδικά η Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, ενισχυμένες από την θετική πορεία της συνεδρίασης στη Wall. Σημαντικοί κλάδοι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όπως αυτοί της αυτοκινητοβιομηχανίας, των πετρελαίων και των τραπεζών, ενδυνάμωσαν τη θέση τους.

Με κέρδη κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενδυναμωμένα και από τη θετική πορεία της συνεδρίασης στη Wall Street.

Ενισχυμένοι εμφανίστηκαν οι κλάδοι των πετρελαϊκών και μεταλλευτικών εταιριών, καθώς και των αυτοκινητοβιομηχανιών, στην τελευαταία συνεδριαση πριν από την ανάπαυλα του καθολικού Πάσχα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 εμφάνισε κέρδη της τάξης του 1,09% για να κλείσει στις 5.271 μονάδες, με τη μετοχή της Lloyd’s να κινείται ανοδικά εν μέσω των φημών για συγχώνευσή της με την Deutshe Bank.

Με κέρδη 1,40% έκλεισε τη συνεδρίαση και το χρηματιστήριο του Παρισιού, με την άνοδο της TotalFinaElf να δίνει το κλίμα, το οποίο οδήγησε τον CAC 40 σε επίπεδα υψηλότερα από τα προ της 11ης Σεπτεμβρίου, στις 4.688 μονάδες.

Ανοδικά κατά 0,44% κινείται και ο δείκτης DAX στις μονάδες, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει υπολογίσιμα κέρδη, παρά τις ανησυχίες για το μέλλον του Ομίλου Kirch και τις δανειακές του υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v