Θετικό άνοιγμα στην Ευρώπη λόγω Nasdaq

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επωφελούμενα από τη χθεσινή ευφορία που προκάλεσε η επαναδραστηριοποίηση των επενδυτών στο δείκτη εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Με χαμόγελα ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία δείχνουν να επωφελούνται της χθεσινής ευφορίας που προκάλεσε η επαναδραστηριοποίηση των επενδυτών στο δείκτη εταιριών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο χρηματοστήριο του Λονδίνου παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά 0,07% στις 5.256,90 μονάδες, ενώ 0,53% κερδίζει ο γερμανικός DAX πέριξ των 5.378,39 μονάδων, αλλά και ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο +0,43% και τις 4.599,47 μονάδες.

Οπως εκτιμούν οι Ευρωπαίοι αναλυτές, η σημερινή ημέρα θα αποτελείται από ”καλές συνεδριάσεις”, κυρίως λόγω του θετικού κλίματος που δημιούργησε η χθεσινή άνοδος του δείκτη Nasdaq, αλλά και της θετικής πορείας των ευρωπαϊκών μετοχών στον εν λόγω δείκτη.

Οι μετοχές του κλάδου της νέας τεχνολογίας –περισσότερο αυτές των εταιριών ηλεκτρονικών υπολογιστών- εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν τα ”κλειδιά” των σημερινών συνεδριάσεων. Θετικά αναμένεται να επιδράσει και η ανακοίνωση της Oracle ότι κατά το επόμενο έτος πιθανώς να αυξηθούν οι επενδύσεις στην πληροφορική τεχνολογία.

Με θετικό πρόσημο κινούνται άλλωστε, από το ξεκίνημα, η γερμανική SAP, η ολλανδική STMicroelectronics (+0,08%), η RWE (+0,11%), η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά της Innogy, γεγονός που τη φέρνει στην πρώτη θέση μεταξύ των βρετανικών εταιριών παροχής ενέργειας και ύδρευσης, ενώ θετικά είναι τα σχόλια αναλυτών και για τις πετρελαϊκές μετοχές, όπως η BP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v