Οριακή αντιστροφή κλίματος στην Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Orange αλλά και την εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων λιανικής στη Βρετανία.

Οι υψηλές πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Orange, δίνουν θετική κατεύθυνση στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Στρατηγικός αναλυτής της Banc of America Securities επισημαίνει ωστόσο ότι με εταιρίες όπως η France Telecom, η οποία ανακοίνωσε την αναβολή των επενδυτικών της σχεδίων, οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου θα ακολουθούν πτωτική πορεία. Ο ίδιος εκτιμά ότι μετά το 2003 θα αναστραφεί αυτή η πτωτική τάση.

Τα κέρδη των ευρωαγορών είναι οριακά προς το παρόν, και κυμαίνονται περί το 0,2%. Η ανοδική τάση ενισχύεται εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων λιανικής στη Βρετανία αλλά και λόγω των θετικών αποτελεσμάτων της Orange, θυγατρικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της France Telecom.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eurostat, το δημόσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού της ευρωζώνης ανήλθε στο 1,3% του ΑΕΠ για το 2001, σε σύγκριση με το πλεόνασμα της τάξης του 0,2% που παρουσίασε το προηγούμενο έτος.



Στην αλλαγή του κλίματος συμβάλλει και η αύξηση των κερδών του ιταλικού οίκου μόδας Gucci, καθώς και η άνοδος των μετοχών καταστημάτων λιανικής. Επιπλέον, η T-Online, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου, αυξάνει τα κέρδη της κατά 3,9%, ύστερα από την ανακοίνωση μείωσης των ζημίων της στο τέταρτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v