Αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη παρά τη FED

Καθοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές στο άνοιγμα των συνεδριάσεων της Τετάρτης, παρά τα εν γένει καλά νέα από τη χθεσινή συνεδρίαση της αμερικανικής FED και την άνοδο στη Wall.

Πτωτικό άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συνεδριάσεις της Τετάρτης, παρά το καλό χθεσινό κλίμα και στη Wall από τα εν γένει θετικά νέα της συνεδρίασης της αμερικανικής FED.

Ένα τέταρτο μετά το άνοιγμα, ο λονδρέζικος FTSE χάνει περί το 0,13%, στις 5.309,00 μονάδες, ενώ και ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,34%, πέριξ των 5.443,79 μονάδων. Παρόμοια πορεία και για τον CAC, που υποχωρεί κατά 0,16%, στις 4.637,33 μονάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα κινηθούν στη μεγαλύτερη διάρκεια των συνεδριάσεων θετικά, καθώς ήδη από χθες λειτούργησε σταθεροποιητικά η απόφαση της FED να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του δολαρίου, διαπιστώνοντας ενδείξεις ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Πρωταγωνιστές κλάδοι των συνεδριάσεων της Τετάρτης αναμένεται να είναι κατά βάση τα blue chips της ”παλαιάς οικονομίας”. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για θετική πορεία των μετοχών εταιριών των κλάδων βαριάς βιομηχανίας, μεταλλουργίας και μηχανολογικού τομέα, χάρτου, αλλά και των πετρελαϊκών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v