Μικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές(update)

Με μικτές τάσεις διαπραγματεύονται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το χθεσινοβραδινό κλίμα και τη μικτή εικόνα των δεικτών της Wall Street.

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία φάνηκε στο άνοιγμα της ημέρας να ακολουθούν τη μικτή εικόνα των δεικτών της Wall χθες το βράδυ.

Όπως εκτιμούν πάντως, ευρωπαίοι αναλυτές, η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, αναμένεται ”μικτή¨” και το κλίμα νευρικό, καθώς σημαντικές μετοχές ευρωπαϊκών εταιριών που διαπραγματεύονται και στις ΗΠΑ, όπως η Commerzbank, η Swiss Re ή η Sanofi Synthelabo υποχώρησαν σημαντικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall –τάση η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστείκαι σήμερα.

Μετοχές ”κλειδιά” εκτός των τριών που υποχώρησαν στη Wall, αυτή της Lufthansa, η οποία αναμένεται να ”πιέσει” τους δείκτες καθώς ανακοίνωσε ότι αναμένει δραματική μείωση των πωλήσεών της το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το μάλλον αρνητικό κλίμα συνθέτει και η υποχώρηση έως και 9,5% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για τις μετοχές κινητής τηλεφωνίας Nokia, Ericsson, Alcatel.

Χείρα βοηθείας, ωστόσο, αναμένεται να δώσουν οι πετρελαϊκές μετοχές με αιχμή αυτή της BP που ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης στο LSE καταγράφει κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v