Μικτές τάσεις στην Ευρώπη

Μικτές τάσεις επικρατούν μετά το μέσον της συνεδρίασης στις ευρωπαϊκές αγορές. Χαμηλότερα το Λονδίνο λόγω πετρελαίων και φαρμάκων, ανοδικά το Παρίσι λόγω βιομηχανικής παραγωγής και η Φρανκφούρτη λόγω της αυριανής λήξης γερμανικών ΣΜΕ.

Μικτά πρόσημα εμφανίζονται μπροστά από τους δείκτες των κυριότερων χρηματαγορών της Ευρώπης.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και την Ιταλία για τον Ιανουάριο, φαίνεται ότι επέδρασαν θετικά σε Παρίσι και Φρανκφούρτη. Στην Ιταλία, σε επίπεδο έτους, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 3,4%, ενώ σε επίπεδο μήνα, καταγράφηκε αύξηση κατά 0,2%. Στη Γαλλία, σε επίπεδο έτους η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 2,9%, ενώ σε επίπεδο μήνα, αυξήθηκε κατά 0,9%.

Χαμηλότερα κατά 0,40% κινείται αυτή την ώρα το Λονδίνο, με τις μετοχές των φαρμακευτικών και των πετρελαϊκών εταιριών να υποχωρούν. Η GlaxoSmithKline έχασε τη δικαστική μάχη για τη διακίνηση του αντιβιοτικού της, ενώ οι δηλώσεις Μπους τόνωσαν τους φόβους για αμερικανική επίθεση στη Μ. Ανατολή. ”Εγκαταλειμένα” παρατηρεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFX press ότι είναι τα γραφεία πολλών traders, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την τελευταία ημέρα των ιπποδρομιών του Cheltenham!



Κέρδη καταγράφει το χρηματιστήριο του Παρισιού, με το δείκτη CAC 40 στο +0,79% και σημαντικά κέρδη για τη μετοχή της Alstom.

Ανοδικά κατά 0,68% κινείται και ο δείκτης DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με την αυριανή τριπλή εκπνοή futures, options και stock options να βελτιώνει το κλίμα. Το αγοραστικό ενδιαφέρον στη γερμανική αγορά συγκεντρώνει η μετοχή της SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v