Η Nokia οδήγησε την Ευρώπη χαμηλότερα

Τα άσχημα νέα από τις πωλήσεις της Nokia έδωσαν την ευκαιρία στις ευρωαγορές για ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος σε προηγούμενες συνεδριάσεις κατέγραψε υπολογίσιμα κέρδη. Πτωτικά οι μετοχές των Nokia, Siemens, Infineon, Alcatel.

Με απώλειες κινήθηκαν οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τρίτης, ακολουθώντας τις πτωτικές τάσεις του τεχνολογικού τομέα.

Η ανακοίνωση της Nokia ότι δεν θα καταφέρει για το πρώτο τρίμηνο του 2002 να επιτύχει τις πωλήσεις, που είχε εξαγγείλει, οδήγησε τη μετοχή της εταιρίας σε σημαντική πτώση και πίεσε τους τεχνολογικούς τίτλους. Αρνητικό στοιχείο αποτέλεσε για τη σημερινή συνεδρίαση το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street και ιδιαίτερα αυτό του Nasdaq.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.252 μονάδες και το -0,12%, με τις μετοχές της Cable & Wireless και της Vodafone να έχουν καταγράψει απώλειες της τάξης του 3,5% και του 2% αντίστοιχα.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ακολούθησε τις μετοχές της France Telecom και της Alcatel και κατέγραψε ποσοστιαίες απώλειες 0,79%.

Πτωτικά κινείται στο 1,05% αυτή την ώρα και ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, στο επίπεδο των 5.284 μονάδων, ενώ σημαντική κάμψη σημειώνουν οι μετοχές της Volkswagen, της Lufthansa, της Infineon και της Siemens.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v