Πτώση ανεργίας στις ΗΠΑ ”σηκώνει” την Ευρώπη

Την ανοδική πορεία ακολουθούν οι ευρωαγορές μετά το μέσον της συνεδρίασης. Η ανακοίνωση της πτώσης του ποσοστού της ανεργίας στις ΗΠΑ, αναζωπυρώνει τις πεποιθήσεις για δεδομένη έξοδο της μεγαλύτερης οικονομίας από την ύφεση και οδηγεί FTSE 100, DAX και CAC σε κέρδη.

Ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωπαϊκές αγορές, έχοντας αφήσει πίσω τους τα νεύρα και τα σκαμπανεβάσματα που εμφάνιζαν από το πρωί. Τα θετικά νέα από την ανεργία στις ΗΠΑ, που μειώθηκε στο 5,5% για το Φεβρουάριο (από 5,6% τον Ιανουάριο), οδηγούν τους ευρωπαίους επενδυτές σε τοποθετήσεις.

Με κέρδη κινούνται στο βρετανικό χρηματιστήριο οι καπνοβιομηχανίες, ενισχύοντας τον FTSE 100 κατά 0,66%, ενώ στο γαλλικό χρηματιστήριο, οι εταιρίες παραγωγής αγαθών πολυτελείας ακολουθούν την κατιούσα, παρασυρμένες από τις σημαντικές απώλειες κερδών που εμφάνισε η Louis Vitton για το 2001.

Με άνοδο κατά 0,61% κινείται ωστόσο ο CAC 40, αφού το ενδιαφέρον των προηγούμενων ημερών για τις τεχνολογικές μετοχές δεν έχει εξασθενήσει.

Ανοδικά διαμορφώνεται και ο γερμανικός δείκτης DAX (+1%) στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με τη μετοχή της Daimler Chrysler να κερδίζει περίπου 1,2% μετά την έκθεση που δημοσιεύτηκε στους Financial Times και εκτιμά ότι η πολιτική της μείωσης κόστους αποδίδει καρπούς στην αυτοκινητοβιομηχανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v