Σε… σύγχυση οι ευρωαγορές

Ανάμικτα και εναλλασσόμενα πρόσημα χαρακτηρίζουν τους βασικούς δείκτες στις κυριότερες των ευρωαγορών, καθώς οι πιέσεις από τις τάσεις ρευστοποίησης είναι ισχυρές.

Με ανάμικτα πρόσημα κινούνται οι ευρωαγορές στο μέσον περίπου της συνεδρίασης, καθώς έντονες είναι οι τάσεις ρευστοποίησης των κερδών από την πρόσφατη άνοδο.

Στοιχείο που πιθανόν να επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση, είναι η ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας για τον Ιανουάριο, το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο στο 8,4%, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών ήθελαν το ποσοστό να ανεβαίνει στο 8,6%. Εξάλλου, η αναβάθμιση της μετοχής της British Airways από τη Goldman Sachs δημιουργεί θετικό κλίμα για τις αεροπορικές εταιρίες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται νευρικά εναλλάσσοντας τα πρόσημά του, ενώ η μετοχή της British Airways κέρδιζε πριν από λίγο 4,3%.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται πτωτικά κατά 0,46%, στα επίπεδα των 4.586 μονάδων.

Νευρικά κινείται και ο δείκτης DAX του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, ο ο οποίος έχοντας ξεκινήσει θετικά, πριν από λίγο κατέγραφε πτώση κατά 0,10%, με τη μετοχή της Deutsche Telekom να υποχωρεί κατά περίπου 1,3%, μετά από τις απώλειες κερδών που εμφάνισε στα αποτελέσματα του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v