Νευρικό άνοιγμα για ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικά άνοιξαν την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επαληθεύοντας τις προβλέψεις των αναλυτών για μικτές τάσεις, λόγω έλλειψης προσανατολισμού από τη Wall και τα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών.

Νευρικό ήταν το άνοιγμα για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις των αναλυτών για μικτές τάσεις, λόγω έλλειψης προσανατολισμού από τη Wall και μικτών εταιρικών αποτελεσμάτων μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, μόνο ο λονδρέζικος FTSE 100 κινείται με θετικό πρόσημο, στο +0,12% προσεγγίζοντας τις 5107,00 μονάδες. Καθοδικές τάσεις, ωστόσο, παρουσιάζουν ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατά 0,48% στις 4442,75 μονάδες και ο DAX της Φραγκφούρτης, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,44% αγγίζοντας τις 5016,78 μονάδες.

Όπως εκτιμούν Ευρωπαίοι αναλυτές η σημερινή πορεία αναμένεται νευρική, καθώς αφενός τα καλά αποτελέσματα για το αμερικανικό ΑΕΠ του δ’ τριμήνου 2001 δεν κατάφεραν να επηρεάσουν θετικά τη Wall, αφετέρου τις ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να επηρεάσουν οι φήμες για χαμηλότερο ρυθμό αύξησης των κερδών των ευρωπαϊκών εταιριών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού κατά το τρέχον έτος.

Μετοχές κλειδιά στις συνεδριάσεις της Παρασκευής, προβλέπεται να αναδειχθούν οι μετοχές της Nokia και Alcatel, οι οποίες παρά το γεγονός ότι έχουν κερδίσει 6% την τελευταία εβδομάδα, αναμένεται να υποχωρήσουν. Αντιθέτως, θετικά αναμένεται να κινηθούν –ήδη από το άνοιγμα κερδίζουν έως και 1,3%- οι μετοχές εταιριών πετρελαίου, ενώ και η μετοχή της BNP Paribas θα κινηθεί ανοδικά λόγω της ανακοίνωσής της για αύξηση κερδών μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v