Πτωτικό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτωτικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από τη χθεσινή αδυναμία της Wall να διατηρήσει τα κέρδη της, γεγονός που οδήγησε τις ευρωπαϊκές μετοχές που διαπραγματεύονται στη Wall σε υποχώρηση.

Με τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν την ημέρα τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επηρεασμένα από την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών στη Wall χθες.

Δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα, ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο –0,63% προσεγγίζοντας τις 5146,00 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,45% κινείται και ο γερμανικός DAX στις 4937,86 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του γαλλικού CAC 40, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,80% στις 4389,35 μονάδες.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, η πορεία των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών αναμένεται νευρική σήμερα, καθώς θα πρέπει να ”επιλέξουν” πως θα ερμηνεύσουν τις χθεσινές δηλώσεις Γκρίνσπαν ο οποίος μίλησε για ”μέτριο ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας”.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η γαλλική αγορά που σημειώνει εξ’ αρχής και τη μεγαλύτερη πτώση, είναι επηρεασμένη από τις φήμες ότι ο δείκτης ανεργίας (που θα ανακοινωθεί επισήμως σήμερα) θα έχει παρουσιάσει την υψηλότερη άνοδο τους τελευταίους 12 μήνες.

Μετοχές ”κλειδιά” για τη σημερινή πορεία των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών αναδεικνύονται οι μετοχές εταιριών όπως Ericsson, η STMicroelectronics, οι οποίες παρουσίασαν καθοδική πορεία χθες στη Wall, αλλά και η Credit Lynonnais, η ανακοίνωση της οποίας για χαμηλότερα των αναμενόμενων κερδών έχει επηρεάσει του επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v