Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Ευρώπη

Η ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών καθώς επίσης και της υψηλής τεχνολογίας οδήγησε τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων σε υψηλά επίπεδα.

Η ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας οδήγησε τους βασικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστήριων σε υψηλά επίπεδα.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της υψηλής τεχνολογίας, οφείλεται σε εκτιμήσεις αναλυτών οτι θα αποτελέσουν τους πρώτους κλάδους που θα επωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικότερα, στην άνοδο των τιμών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων συνέβαλαν σημαντικά η ανακοίνωση ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία αναρριχήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών καθώς επίσης και τα ενθαρρυντικά για τον κλάδο οικονομικά αποτελέσματα της ισπανικής Telefonica Moviles.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα επιμέρους χρηματιστήρια, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.178,40 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,77%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στις 4.424,71 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,93%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX διαμορφώνεται στις 4.951 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,10%.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ericsson και της Nokia οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 2,30% και 2,22% αντίστοιχα. Σημαντική άνοδο 2,75% κατέγραψε η μετοχή της Telefonica Μοviles, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ισπανία η οποία σήμερα ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της έσοδα στο 2001 ανήλθαν σε 893 εκατ. ευρώ. Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της France Telecom, η οποία ανακοίνωσε την πώληση μεριδίου 23,1% στην Eutelsat.

Σημαντική άνοδο σημείωσε και η μετοχή της Stmicroelectronics κατά 2,69% και της Siemens Εlectronics κατά 2,67%, οι οποίες ανακοίνωσαν χθες συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη συστήματος λογισμικού για την επόμενη γενεά αποκωδικοποιητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v