”Με το δεξί” ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με το δεξί ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επηρεασμένα θετικά από το ανοδικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή και τα αναμενόμενα καλά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών οικονομικών δεικτών την τρέχουσα εβδομάδα.

Χαμόγελα στην Ευρώπη με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, καθώς τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με θετικό πρόσημο, επηρεασμένα από το ανοδικό κλείσιμο της Wall την Παρασκευή και τις εκτιμήσεις για καλά αποτελέσματα από τους οικονομικούς ευρωπαϊκούς δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Αμέσως μετά το άνοιγμα των συνεδριάσεων της Δευτέρας, ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρίσκεται στο +0,27% προσεγγίζοντας τις 5064,30 μονάδες. Αντίστοιχη είναι και η πορεία του γαλλικού δείκτη CAC 40 ο οποίος καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,61% στις 4271,19 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 0,69% και πλησιάζει τις 4776,03 μονάδες.

Το ανοδικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων δεν ξάφνιασε τους αναλυτές, οι εκτιμήσεις των οποίων συνέκλιναν σε άνοδο λόγω της θετικής πορείας της Wall Street την περασμένη Παρασκευή, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης θετικών αποτελεσμάτων από εταιρίες της παλαιάς τεχνολογίας (τρόφιμα, εμπόριο κτλ).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, μετοχές ”κλειδιά” για σήμερα, αλλά ενδεχομένως και για ολόκληρη την εβδομάδα θα καταστούν οι μετοχές εταιριών τροφίμων όπως η Nestle και η Cadbury Schweppes, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ”να απομακρύνονται από τον κλάδο τεχνολογίας και τον οικονομικό κίνδυνο που περικλείει και να στρέφονται σε πιο σταθερούς κλάδους της αγοράς όπως των τροφίμων και του εμπορίου”.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η εβδομάδα αναμένεται θετική για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς αναμένονται θετικά τα αποτελέσματα του γερμανικού δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (αύριο Τρίτη), αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v