Τηλεπικοινωνιακή πτώση για Ευρώπη

Στον απόηχο της χθεσινής πτώσης και των απωλειών του Nasdaq κινήθηκε σήμερα η Ευρώπη. Το διεθνές κλίμα για τις τηλεπικοινωνίες, σε συνδυασμό με άσχημα εταιρικά νέα από αυτές, οδήγησαν τις κυριότερες ευρωαγορές σε αρνητικό έδαφος.

Με απώλειες κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότερες των ευρωαγορών. Η πτώση που ο Nasdaq κατέγραψε την Πέμπτη, επηρέασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τις τεχνολογικές και τηλεπικοινωνιακές μετοχές στην Ευρώπη, οι οποίες πραγματοποίησαν ράλι καθόδου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σταμάτησε στις 5.050 μονάδες μετά από πτώση σχεδόν μισής ποσοστιαίας μονάδας, ακολουθώντας τη μετοχή της Vodafone, η οποία κατέγραψε πτώση, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση της Goldman Sachs για την τιμή- στόχο της.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά μια σχεδόν ποσοστιαία μονάδα, για να σταματήσει στις 4.245 μονάδες. Υποχώρηση σημείωσε η μετοχή της France Telecom, εν μέσω ανησυχιών για τα ”ανοίγματα” και τα επενδυτικά της σχέδια αναφορικά με τη MobilCom.

Κατά 2,15% υποχωρεί αυτή την ώρα ο δείκτης DΑΧ στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς ο επικεφαλής της Deutsche Telekom ανακοίνωσε, ότι τα χρέη της εταιρίας αναμένεται να καθυστερήσουν το επενδυτικό της πρόγραμμα στην κινητή τηλεφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v