Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Πιο κοντά σε θετικό έδαφος κινούνται τώρα Παρίσι και Φρανκφούρτη, μετά το θετικό άνοιγμα της Wall. Τις αποστάσεις κρατά ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, καθώς υπάρχει επενδυτική απογοήτευση για τις προθέσεις να μείνουν τα επιτόκια αμείωτα.

Οι απώλειες που κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές αγορές από την αρχή της συνεδρίασης περιορίστηκαν μετά το θετικό άνοιγμα της Wall Street. Την απόστασή του από CAC 40 και DAX διατηρεί ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, καθώς η απογοήτευση των επενδυτών από την πρόταση της νομισματικής επιτροπής για αμείωτα επιτόκια είναι εμφανής.

Στη Φρανκφούρτη, θετικά επιδρούν τα αποτελέσματα της HVB, η οποία αν και ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 35% διέψευσε ανοδικά τις προβλέψεις, ενώ αρνητικά αυτά της Daimler Chrysler, που ανακοίνωσε απώλειες χειρότερες των προβλέψεων.

Παρά τις τάσεις του για επιστροφή σε θετικό έδαφος, ο δείκτης CAC 40 συνεχίζει να δέχεται πιέσεις από τις μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιριών, λόγω των υψηλών δανείων που αυτές έχουν ζητήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v