Υποτονικό κλίμα ελλείψει Wall

Οριακά πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές με μόνη εξαίρεση το δείκτη DAX της Φραγκφούρτης ο οποίος ενισχύεται ελαφρώς, επηρεασμένος θετικά από τη ζήτηση μετοχών όπως η BMW και η DaimlerChrysler. Η Wall θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας.

Οριακά πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εξαίρεση το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX ενισχύεται από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανίας BMW και DaimlerChrysler.

Ο δείκτης FTSE του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,13% και βρίσκεται στις 5175,80 μονάδες, ενώ και ο δείκτης CAC στο Παρίσι καταγράφει αρνητικό πρόσημο (-0,48%) προσεγγίζοντας τις 4356,12 μονάδες.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη Wall και την εκεί πορεία των μετοχών ευρωπαϊκών εταιριών τεχνολογίας την προηγούμενη εβδομάδα. Καθοδική πορεία καταγράφουν μετοχές όπως της Philips κατά 1,1% και της Nokia κατά 1,3%, ενώ άνοδο της τάξεως του 3,1% καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telecom ύστερα από την είδηση ότι η βρετανική Compere ενδιαφέρεται να αγοράσει 6 καλωδιακά δίκτυα, αλλά και τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs ότι τα κέρδη EBITBA της εταιρίας θα ακολουθούν ετήσιο ρυθμό αύξησης 10% έως το 2005.

Ανοδικά κινείται, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αγορές, η Φραγκφούρτη με το DAX να βρίσκεται στο +0,14% προσεγγίζοντας τις 4869,52 μονάδες. Ιδιαίτερα καλά κινούνται οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μετοχή της BMW να κερδίζει 0,61% και να κυμαίνεται στα 41,75 ευρώ και τη μετοχή της DaimlerChrysler να ακολουθεί οριακά ανοδική πορεία κατά 0,03% στα 42,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v